WE LOVE WOMEN IN ALL SHAPES AND SIZES

 

 

POWER LADY ALERT 🚨 

Maak kennis met Virginie Favresse, ons plus size model en het gezicht voor onze ''een mooi maatje meer”-campagne.

De 38-jarige mama van twee dochters combineert al een aantal jaren haar modellenjob met een deeltijdse job als leerkracht. Haar visie op een “maatje meer” sluit perfect aan bij het DNA van ons merk.  Verder inspireert Virginie ons met haar geweldige glimlach, haar positieve houding en haar ''can do''-mentaliteit.  

Virginie is fan van Thelma & Louise gezien ze in maat 44 niet vaak haar gading vindt doordat de pasvorm niet altijd logisch en juist aanvoelt. “Thelma & Louise heeft wel nagedacht over de fitting en het comfort van hun collectie en dat is fijn”, vertelt Virginie enthousiast.

 Op haar Instagram account omschrijft ze zichzelf als een body postive authentic worthyQua stijl kleedt ze zich comfy chique. Beide elementen vindt ze ook terug in de Thelma & Louise zomercollectie.

“De combinatie van pasteltinten, de prachtige linnen stuks en de verfijnde afwerking zorgden ervoor dat ik instant verliefd werd op de zomercollectie. Zeer elegant en mooi op élk lichaam”, geeft Virginie mee. 

Tijdens onze shoot voor international womensweek hadden we de kans om Virginie nog beter te leren kennen.

Tijdens ons gesprek vertelt Virginie ronduit over haar start als plus size model. Ze deelt haar visie over female empowerment en body positivity. Ze geeft mee wat haar een instant feel good feeling geeft.

 

 

T&L: “Je omschrijft jezelf op je Instagram account als body postive authentic worthy.

Kan je een woordje uitleg hierbij geven en waarom jezelf zoveel belang hecht aan body positivity en female empowerment?”

Ik ben ervan overtuigd dat wij als vrouwen bergen kunnen verzetten door onze enorme wilskracht maar ook door het feit dat we moeten kunnen multitasken.

Ik vind hetzelf belangrijk dat wij vrouwen elkaar ondersteunen.

Ik heb het gevoel dat we als vrouwen nu meer en meer afstappen van afgunst of negatieve gevoelens naar anderen. We durven meer complimenten geven en aanvaarden.

Als plus size model vind ik het fijn dat in de shoots die ik vaak meemaak, diversiteit in body en size type nu iets meer wordt aangemoedigd dan vroeger, dit komt de inclusiviteit van de mode ten goede.

Hoewel er nog een hele weg af te leggen is. Zo merk ik dat er bij sommige modellenopdrachten minder tijd gemaakt wordt voor visuals met vollere modellen, alsof onze mode-industrie nog steeds denkt dat rondingen niet zullen verkopen. Waarom kan niet iedereen hetzelfde genoemd worden? Slanke modellen hebben ook niet steevast hetzelfde figuur, toch?'', claimt Virginie.

Ik ben in elk geval fier dat Thelma & Louise me bewust  kiest als plus size model om de moeilijke zoektocht voor dames met een mooi maatje te vergemakkelijken.  

 

 

T&L: ''We couldn't agree more Virginie, bij Thelma & Louise houden we van vrouwen in alle shapes en sizes en vinden we het belangrijk om dit als merk naar buiten te brengen en inclusief te zijn.

Je probeert in de opvoeding naar je dochters en in je job als leerkracht ook zelfacceptatie en self love aan te moedigen, neen?”

Jdat klopt.

Als je je kind de kans geeft om zelf te bedenken wat hij wilt doen en hoe hij dat moet aanpakken, dan groeit zijn zelfvertrouwen. En dan is hij eerder bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn beslissingen.

Ik vind het echt belangrijk om kinderen aan te moedigen om zaken te proberen en te ondernemen.

En ja, als iets niet lukt is dat niet erg.

 

 

T&L: “Als internationaal plus size model is het belangrijk dat je straalt voor de lens. Hoe draag je zorg voor jezelf en wat betent zelfliefde voor jou?”

Zelfliefde draait rond zelfacceptatie.

En verder probeer ik uit elke dag iets positiefs te halen.

 


T&L: “Zou je nog enkele tips met onze sisterhood kunnen delen?”

 💥Durf een welgemeend complimentje te aanvaarden en geef ook af en toe een lief complimentje terug. Omring jezelf met andere vrouwen en mensen bij wie je je goed voelt.

 💥Wees niet te hard voor jezelf, maak plezier en durf jezelf te verwennen met een heerlijke gezichtsverzorging of en verfrissende wandeling.

💥 Ga op zoek naar en aan de slag met je passie. Durf zaken uit. Teveel bezig zijn met worst case scenario’s is een echte energievreter, remt je af en leidt nergens toe. Je weet namelijk nooit hoe het zal lopen.

 

T&L: “Jij staat in de week voor klas en daarnaast ben je mamma en plus size model. Wat is jouw ideale outfit om van de ene afspraak naar de andere afspraak te hollen?”

Kleur maar ook de juiste fitting en comfort zijn essentieel voor mij.

Verder wil ik me voldoende jong kleden naar mijn leeftijd. Ik ben tenslotte nog maar 38 (schaterlacht).

Ik vind het zelf leuk als ik met een outfit op verschillende verrassende manieren uit de hoek kan komen en deze ook divers kan stylen

Ik ben zelf enorm fan van jullie maxi Santiago dress, een toffe kleur en een pittige print.

Voor een avondje uit of een BBQ prachtig met een sandaaltje. Overdag om les te geven heerlijk op zijn Virginie’s gestyled met een witte sneaker.

 

We chatten nog even gezellig verder en genieten van de expertise en trots waarmee Virginie voor onze lens poseert. Ondertussen schittert ze in onze grotematencollectie.

 We zijn erg blij dat we Virginie hebben leren kennen en we hopen dat we dames van alle generaties en met alle maatjes in ons hart te sluiten.

 

 

Loading...